Σελίδες

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μια επιστολή προς όλους τους single γονείς που αγωνίζονται


Ένα συγκινητικό κείμενο από την Αμερικανίδα αρθρογράφο και μητέρα τεσσάρων παιδιών, Regan Long.

Κάποιες μέρες, τις περισσότερες, καμία ποσότητα καφέ στον κόσμο δεν είναι αρκετή για την εξάντληση που νιώθεις. Και όταν είσαι έτοιμος να καταφύγεις στο σύντροφό σου, συνειδητοποιείς… ότι είσαι μόνο εσύ.
Υπάρχουν φορές που η κατάσταση σου φαίνεται άδικη και ξέρεις γιατί; Γιατί πιθανότατα είναι. Αλλά το ξεπερνάς.
Υπάρχουν φορές, πολλές φορές, που αναρωτιέσαι αν ένας άνθρωπος είναι ικανός να φέρει σε πέρας όλα όσα έχεις αναλάβει, αν ένα ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για όλα αυτά. Αλλά κατά κάποιον τρόπο, τη βρίσκεις την άκρη.
Υπάρχουν βράδια που επικρατεί ησυχία στο σπίτι και που δεν νιώθεις μόνο ανακούφιση αλλά και πόνο από την εκκωφαντική σιωπή. Ακούγεται αδιανόητο να νιώθεις αυτά τα δύο ταυτόχρονα, αλλά συμβαίνει.
Υπάρχουν πρωινά που εύχεσαι να μπορούσες να εξαφαλίσεις για τον εαυτό σου λίγα λεπτά ακόμα, αλλά όχι, αυτά τα μικρά πλασματάκια σε περιμένουν και εξαρτώνται από εσένα. Δεν έχεις κανέναν να σε αντικαταστήσει.
Υπάρχουν καταστάσεις όπου απλά παγώνεις και αναρωτιέσαι: «Γιατί;» και αμέσως μετά σκέφτεσαι: «Και πώς θα το κάνω αυτό;». Παρόλο που συνήθως δεν παίρνεις καμία απάντηση, κάνεις το επόμενο βήμα.
Είσαι ένας και κάνεις τη δουλειά τεσσάρων ανθρώπων.
Τους φροντίζεις όλους και λαχταράς την ημέρα που κάποιος θα φροντίσει και εσένα. Αλλά μέχρι τότε, αγωνίζεσαι.
Είσαι ο μοναδικός κουβαλητής στο σπίτι, σε μια οικονομία όπου οι περισσότερες οικογένειες αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με δύο εισοδήματα.
Είσαι ένας γονιός που ενάντια στα προγνωστικά, τα βγάζεις πέρα με όλα όσα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ακόμα και δύο άνθρωποι μαζί.
Αλλά ενώ είσαι μόνος σου, τα καταφέρνεις. Κάποιες μέρες είναι δυσκολότερες από άλλες, αλλά να που κατάφερες να βγάλεις μια μέρα ακόμα. Εκεί που λες, δεν μπορώ άλλο, δευτερόλεπτα αργότερα συνειδητοποιείς «ναι, μπορώ».
Προς όλους τους single γονείς: Τα έχετε καταφέρει, τα καταφέρνετε και θα συνεχίσετε να τα καταφέρνετε. Είστε εκπληκτικοί.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς προς όλους εσάς τους μονομάχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου