Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Eσύ μεγαλώνεις ένα χαρούμενο παιδί;


της Ιουλιέτας Νταβέλα
Αν ναι τότε σίγουρα κάνετε πολλά από αυτά που γράφω παρακάτω. Αν όχι, πίστεψέ με μπορείτε να το κάνετε τώρα!
Σ’ έναν κόσμο γεμάτο αρνητικότητα, βία, και πόνο μια θετική στάση μπορεί να κάνει πιο εύκολη και δημιουργική τη ζωή μας.
Αν και είναι αδύνατον να ελέγχουμε πλήρως τα γεγονότα στη ζωή μας, σκεφτείτε όμως πως μπορούμε να ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας σε ότι συμβαίνει.
Η θετική στάση μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής. Μας δίνει θάρρος και ελπίδα να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Όταν τα παιδιά αναπτύξουν μια θετική στάση από νωρίς στη ζωή τους τότε η θετική σκέψη γίνεται συνήθεια που μπορεί να τα διευκολύνει καθώς μεγαλώνουν. Παρακάτω ακολουθούν μερικά βήματα για να πετύχουν τα παιδιά τη θετική σκέψη.
Διδάξτε στα παιδιά να ελέγχουν τους εσωτερικούς διαλόγους όπως «Είμαι τόσο κακός στα μαθηματικά». Βοηθήστε τα να αντικαταστήσουν αυτές τις αρνητικές δηλώσεις με θετικές.
Υπενθυμίστε στα παιδιά ότι οτιδήποτε και να συμβεί στη ζωή τους πρέπει να το αντιμετωπίζουν εκείνη τη στιγμή και όχι να το μεταφέρουν και στους γύρω τους. Γιατί το αρνητικό συναίσθημα θα γιγαντωθεί.
Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο περιβάλλον στο σπίτι σας δίνοντας προσοχή στις αστείες ταινίες, λέγοντας ανέκδοτα και διαβάζοντας αστεία βιβλία.
Βοηθήστε τα παιδιά σας να αναπτύξουν χόμπι στα οποία τα πηγαίνουν καλά έτσι ώστε αυξηθεί η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ενθαρρύνετε το παιδί σας που έχει μια υπέροχη φωνή, να παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής.
Τέλος δώστε αγάπη στα παιδιά σας. Αγκαλιές, φιλιά. Δώστε τους να καταλάβουν πως για σας είναι μοναδικά και τα καλύτερα στον κόσμο.
Τροφοδοτείστε τα με θετική ενέργεια και θα δείτε πως το χαμόγελο δεν θα λείψει ποτέ από το πρόσωπό τους.

Η Ιουλιέτα Νταβέλα είναι λογοθεραπεύτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου