Σελίδες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Για μια σχέση πετυχημένη....


Κάποιες φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά και πετυχαίνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Τις περισσότερες όμως, η σχέση με τον σύντροφό μας θέλει δουλειά για να πετύχει και μάλιστα σκληρή δουλειά και από τους δύο. Αυτή όμως μπορεί να γίνει πιο εύκολη αν έχουμε υπόψιν μας τα παρακάτω.
 
1. Όλες οι σχέσεις έχουν σκαμπανεβάσματα
Μην έχετε την προσδοκία να είστε ευτυχισμένοι συνεχώς. Αφήστε χώρο στην κοινή σας ζωή και για πιθανές απογοητεύσεις και δείτε τις ως ευκαιρίες για να γνωρίσετε καλύτερα τον σύντροφό σας.
2. Δείξτε κατανόηση και αποδοχή  
Προσπαθήστε να καταλάβετε τον σύντροφό σας αφιερώνοντας χρόνο για να τον μάθετε. Παρατηρήστε τι του αρέσει και τι όχι και προσπαθήστε να τον αποδεχτείτε με αυτά έχοντας πάντα στο μυαλό σας ότι κανένας άνθρωπος δεν έχει μόνο θετικά.
3. Είστε ομάδα. Μιλήστε στο "εμείς"
 
Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια έδειξε ότι τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν συστηματικά τη λέξη  "εμείς" τείνουν να είναι πιο ήρεμα και ευτυχισμένα με τη σχέση τους συγκριτικά με όσους χρησιμοποιούσαν κυρίως το "εγώ" ή το "εσύ".

4. Δείξτε ευγνωμοσύνη
Όταν αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την παρουσία του συντρόφου μας στη ζωή μας μειώνονται τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να μας προκαλεί κατά καιρούς με αποτέλεσμα η κοινή μας ζωή να γίνεται καλύτερη. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ άρα δεν έχουμε κανέναν λόγο να το αμφισβητήσουμε.

5. Νικήστε τη ρουτίνα
Τα προβλήματα στα περισσότερα ζευγάρια ξεκινάνε όταν ξεκινάει και η ανία. Γι' αυτό φροντίστε να την προλάβετε. Ταξιδέψτε, βγείτε, δοκιμάστε νέα χόμπι, μη χάνετε ευκαιρίες να διασκεδάζετε και να γελάτε μαζί.

6. Το μαγικό άγγιγμα
Μην ξεχνάτε ότι μια ερωτική σχέση πρέπει να εκφράζεται και με το σώμα μας. Γι' αυτό μην αμελείτε να δείχνετε στον σύντροφό σας πώς αισθάνεστε γι΄αυτον με κάθε ευκαιρία μέσα από τη σωματική επαφή με οποιονδήποτε τρόπο. Ένα χάδι, ένα φιλί, ένα απαλό άγγιγμα στην πλάτη μπορεί να φαίνονται ασήμαντα όμως μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά. Συν του ότι σας κάνουν και καλό αφού πολλές έρευνες έχουν δείξει πώς οι σωματικές εκδηλώσεις αγάπης  απελευθερώνουν τις ορμόνες της καλής διάθεσης και ανακουφίζουν από το στρες.

7. Φανείτε υποστηρικτικοί
Μην αφήνετε τον σύντροφό σας μόνο του στα δύσκολα. Είτε έκανε κάτι λάθος στη σχέση σας είτε είχε μια κακή μέρα στη δουλειά, σκεφτείτε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε και τις άσχημες στιγμές μας και δείξτε όλη την υποστήριξη που μπορείτε.

8. Βάλτε κοινούς στόχους
Τα ζευγάρια που κάνουν κοινά σχέδια από τα πιο απλά όπως π.χ. τις καλοκαιρινές διακοπές ή τη φροντίδα ενός παιδιού γίνονται πιο δυνατά. Τα κοινά όνειρα και η συνεργασία για να τα πετύχουν είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας.

9. Δείξτε συνέπεια στις υποχρεώσεις σας
Όλες οι σχέσεις έχουν εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις που αφορούν και τους δύο συντρόφους. Βεβαιωθείτε ότι τις μοιράζεστε δίκαια και ότι εκτελείτε και οι δύο το χρέος σας κάθε φορά χωρίς να δυσανασχετείτε.

10. Επικοινωνήστε με κάθε τρόπο
Μιλήστε, στείλτε μηνύματα ο ένας στον άλλον όταν είστε μακριά, χαμογελάστε, κοιταχτείτε, ανταλλάξτε e-mail... Μη μιλάτε στο τηλέφωνο μόνο για να δώσετε απλά το "παρών" και μην θεωρείτε ότι ο άλλος είναι υποχρεωμένος να σας καταλάβει αν δεν πείτε με κάποιον τρόπο αυτό που θέλετε. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε σχέση με προοπτική και όσο εύκολη κι αν φαίνεται (ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσοι -αμέτρητοι- τρόποι υπάρχουν για να την κατορθώσει κανείς είτε από κοντά είτε από μακριά) μπορεί να αποδειχτεί η δυσκολότερη αποστολή για κάθε ζευγάρι ειδικά αν είναι μαζί πολύ καιρό.

http://psychcentral.com/

Την έρευνα επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Καππάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου