Σελίδες

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Mανούλες στα όρια της εξάντλησης

Mανούλες στα όρια της εξάντλησης
Η ανατροφή των παιδιών είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά που, σε συνδυασμό με τις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού και τις υποχρεώσεις της εργασίας, μπορεί εύκολα να οδηγήσει κάθε μαμά στα πρόθυρα της υπερκόπωσης.
Αν αναγνωρίζετε στον εαυτό σας τα παρακάτω σημάδια, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε τακτική και να φροντίσετε λίγο περισσότερο εσάς:
  • Ξεχνάτε καθημερινά σημαντικά πράγματα: Όσο πιο πολλές υποχρεώσεις αναλαμβάνετε καθημερινά,  τόσο πιο εύκολο είναι να αρχίσετε να ξεχνάτε, να μπερδεύετε ώρες και μέρες και γενικά να μην έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων.
  • Ξεσπάτε στον σύζυγο ή τα παιδιά σας: Μήπως τελευταία πιάνετε τον εαυτό σας να εκνευρίζεται με το παραμικρό ή να φωνάζετε στα παιδιά σας και μετά να αναρωτιέστε γιατί το κάνετε; Μάλλον γιατί η κούραση σας κάνει να μη λειτουργείτε λογικά.
  • Νιώθετε συνεχώς κουρασμένη: Ακόμα και το πρωί που ξυπνάτε, δε νιώθετε ότι έχετε ξεκουραστεί. Όλο το σώμα σας πονά και υπάρχουν στιγμές που με δυσκολία ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας.
  • Βασανίζεστε από ενοχές: Και ακριβώς επειδή δεν είστε και δε φέρεστε όπως συνήθως, βασανίζεστε καθημερινά από ενοχές και θεωρείτε ότι δεν είστε επαρκής μητέρα, σύζυγος ή εργαζόμενη.
Αν λοιπόν σας συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, σταματήστε αμέσως να νιώθετε ενοχές και φροντίστε να ξεκουραστείτε. Μοιράστε αρμοδιότητες με το σύζυγο, δεχτείτε βοήθεια αν σας προσφέρεται και αποδεχτείτε ότι δεν είστε υπεράνθρωπος.
ΠΗΓΗ: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου