Σελίδες

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Γίνετε ο ενήλικας που θέλετε το παιδί σας να γίνει…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ 
Γίνετε ο ενήλικας που θέλετε το παιδί σας να γίνει…
Φυσικά και πρέπει να επιλέγουμε τις λέξεις και τις προτάσεις μας προσεκτικά που χρησιμοποιούμε αν θέλουμε να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά μας.
Τι συμβαίνει όταν προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε σωστά στα παιδιά μας αλλά προσβάλλουμε  τον εαυτό μας;
Πριν βιαστείτε να πείτε πως εσείς δεν προσβάλλετε τον εαυτό σας, σκεφτείτε τα σχόλια που μπορεί να κάνετε καθημερινά για την εμφάνισή σας, τα κιλά των γιορτών που θέλετε να χάσετε ή τα σημάδια και τις ραγάδες που σας ενοχλούν.Φυσικά δεν μιλάμε μόνο για τα σχόλια αλλά γενικά για την συμπεριφορά σας.
Τι εννοούμε;
Είναι πολύ σημαντικό να διδάσκετε στα παιδιά σας να μαζεύουν τα πράγματά τους, αλλά τι συμβαίνει αν εσείς δεν κάνετε το ίδιο;Τα παιδιά σας θα μπερδευτούν και θα νομίζουν ότι είστε άδικοι απέναντί τους.Τα παιδιά ακολουθούν το παράδειγμά μας πολύ περισσότερο από τα λόγια μας και τις συμβουλές μας.
Αν θέλετε να δείτε την συμπεριφορά που αρμόζει στα παιδιά σας υιοθετήστε την εσείς πρώτοι σαν γονείς.
Αν θέλετε να μαζεύει τα παιχνίδια του μαζέψτε πρώτοι εσείς τα πράγματα που έχετε παρατήσει στο σαλόνι. Αν θέλετε να συμπεριφέρεται σωστά στους ανθρώπους χωρίς να προσβάλλει κανέναν, σταματήστε πρώτοι να προσβάλλετε τον εαυτό σας.
Θέλετε να σας ακούει το παιδί σας;Ακούστε το πρώτα εσείς αφού αφήσετε κάτω το κινητό σας.
Θέλετε να μιλάει χωρίς να διακόπτει. Μην διακόπτετε εσείς συνεχώς το παιδί σας.
Θέλετε τον σεβασμό; Μιλήστε και εσείς με σεβασμό και ευγένεια.
Αν θέλετε να ενισχύσετε τον θεσμό της οικογένειας και να μάθετε στα παιδιά σας πόσο σημαντική είναι η οικογένεια, περάστε περισσότερο χρόνο σαν οικογένεια.
Φυσικά και θα υπάρξουν και στιγμές που θα αφήσετε τα πράγματά σας τριγύρω, φυσικά και θα σας ξεφύγει και μια κουβέντα παραπάνω επειδή πολύ απλά δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι σε όλα ανά πάσα στιγμή.
Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι να διορθώνουμε τα λάθη μας και τις καταστάσεις ανά πάσα στιγμή.
Φροντίστε ακόμη και τις πιο ασήμαντες στιγμές να τις κάνετε ένα σημαντικό μάθημα ζωής για τα παιδιά σας. Γίνετε ο ενήλικας που θέλετε να γίνει το παιδί σας…
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου