Σελίδες

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τελικά τι ψάχνουμε στον σύντροφό μας;


Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Chapman στην Καλιφόρνια διερεύνησαν τις “αναζητήσεις” 28. 000 ετεροφυλόφυλων ατόμων 18-75 ετών ως προς το τι χαρακτηριστικά θέλουν να διαθέτει ο σύντροφός τους ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το εισόδημά τους, το μορφωτικό τους επίπεδο και το πόσο ικανοποιημένοι ένιωθαν από την εμφάνισή τους.
“Ψάξαμε να δούμε κατά πόσο η εμφάνιση και η κοινωνικοοικονομική θέση είναι “επιθυμητά” ή “αναγκαία” σε άντρες και γυναίκες όταν ψάχνουν για μακροχρόνια σχέση” είπε ο David Frederick, Ph.D., βοηθός καθηγητής Ψυχολογίας στο Chapman University και μέλος της ερευνητικής ομάδας. “Παλιότερες έρευνες έχουν δείξει πώς οι άντρες ψάχνουν για μία εμφανίσιμη σύντροφο ενώ οι γυναίκες κοιτάνε άλλα χαρακτηριστικά όπως το εισόδημα του άλλου. Ωστόσο τώρα γίναμε πιο συγκεκριμένοι” συνέχισε. Α΅δούμε μερικά από τα ευρήματά τους:
• Η καλή εμφάνιση του δυνητικού συντρόφου θεωρήθηκε απαραίτητη/επιθυμητή από το 92% των αντρών και το 84% των γυναικών.
• Το λεπτό σώμα οι άντρες το αναζητούσαν κατά 80% ενώ οι γυναίκες κατά 58%.
• Το σταθερό εισόδημα θεωρήθηκε συν κατά 74% από τους άντρες και κατά 97% από τις γυναίκες ενώ τα πολλά χρήματα κατά 47% από τους άντρες και κατά 69% από τις γυναίκες. Επίσης 24% των αντρών και 46% των γυναικών είπαν πώς θα ήθελαν ο/η σύντροφός τους να βγάζει τουλάχιστον τα ίδια χρήματα με αυτούς ενώ το 33% των αντρών και το 61% των γυναικών είπαν πώς θα τους άρεσε το ταίρι τους να έχει μία επιτυχημένη καριέρα.
• Οι πιο εύποροι άνθρωποι και αυτοί που είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ως προς τη δική τους εμφάνιση (άντρες και γυναίκες) που “απαιτούν” από τον/τη σύντροφό τους να ανταποκρίνεται σε ανάλογα εμφανισιακά “προσόντα”. Οι άντρες με υψηλό εισόδημα έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο σώμα της συντρόφου τους ενώ οι γυναίκες με υψηλό εισόδημα έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στο σταθερό εισόδημα των αντρών ή στην κατοχή μεγάλης περιουσίας.
• Οι άντρες και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έδιναν μικρότερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση ή τα χρήματα και μεγαλύτερη στον χαρακτήρα του δυνάμει συντρόφου τους.
• Τα άτομα που διέθεταν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά (ομορφιά και χρήματα) είχαν -όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο- δυνατότερο διαπραγματευτικό χαρτί, ήταν δηλαδή σε θέση να διαλέξουν με μεγαλύτερη ευχέρεια έναν σύντροφο όπως τον επιθυμούσαν.
• Οι άντρες με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο προτιμούσαν όμορφες και λεπτές γυναίκες. Ωστόσο το ίδιο το μορφωτικό επίπεδο δεν κατάφερε να “νικήσει” την εξωτερική εμφάνιση και τα χρήματα σε κανένα από τα δύο φύλα.
http://www.standardmedia.co.ke/lifestyle/article/2000178315/research-how-women-choose-their-male-partners
Το άρθρο επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Καππάτου
- See more at: http://www.akappatou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου