Σελίδες

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

5 φόβοι των γονιών που αφορούν το παιδί

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016
   

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ένα ζευγάρι τεκνοποιεί, μαθαίνει να ζει με διάφορους προβληματισμούς και φόβους για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το «τώρα» και το «αύριο» του παιδιού. Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί;
  • Ένας κλασικός φόβος των γονιών σχετίζεται με τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού τους. Και για να λέμε την αλήθεια, οι μανούλες ανησυχούμε για αυτό το θέμα ακόμα και όταν το παιδί έχει προ πολλού ενηλικιωθεί.

  • Όταν είναι το πρώτο παιδί και ιδιαίτερα σε μικρή ηλικία, η απειρία στο χειρισμό διαφόρων θεμάτων σχετικών με τη φροντίδα του δημιουργεί στους γονείς το λεγόμενο φόβο του αγνώστου. Μια συνεχή ανασφάλεια δηλαδή αναφορικά με το αν, για παράδειγμα, αποκωδικοποιούν σωστά το κλάμα του μωρού και γενικά αν οι πρωτοβουλίες που παίρνουν είναι οι ενδεδειγμένες.

  • Κανένας γονιός δε θέλει να σκέφτεται ότι υπάρχει περίπτωση να αδικήσουν κάποιοι το παιδί του: από το σχολείο και τις διαπροσωπικές σχέσεις, μέχρι την επαγγελματική αποκατάσταση, τα παιδιά επιβάλλεται να πάρουν όσα αξίζουν στη ζωή τους.

  • Επίσης, δε χωράει ο νους τους ούτε καν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας το ενδεχόμενο να μην μπορούν να στηρίξουν οικονομικά το παιδί τους κάθε φορά που θα απαιτηθεί. Και φυσικά δεν τους λέει κάτι ότι με την οικονομική κρίση, δεν είναι απόλυτα στο χέρι τους να μη γίνει αυτό που φοβούνται!

  • Αν το παιδί έχει κάποιο χαρακτηριστικό στην εμφάνισή του το οποίο είναι ιδιαίτερο, πάντα υπάρχει ο φόβος στο μυαλό των γονιών ότι θα βρεθούν κάποιοι που ενδέχεται να το κοροϊδέψουν και γενικά να το κάνουν να νιώσει άσχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου