Σελίδες

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ



Ανάλυση Ονείρων: Πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις για τον εαυτό σου μέσα από τα όνειρα – Β μέρος
oneira, eksighsh, liza, varvogli, psyxologia, mamayabooks,
Τι σημαίνουν τα όνειρά σας;
Στο δεύτερο μέρος της ανάλυσης των ονείρων επικεντρωνόμαστε σε μερικά ακόμα πολύ συνηθισμένα θέματα που εμφανίζονται στα όνειρα. Σας θυμίζω ότι για τον κάθε άνθρωπο η σημασία των ονείρων του έχει μοναδικά στοιχεία, που σχετίζονται με την προσωπικότητά του, τις εμπειρίες του, τις ανησυχίες του και τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεται. Ωστόσο, υπάρχουν κοινά στοιχεία που εμφανίζονται στα όνειρα πολλών ανθρώπων και σε αυτά θα επικεντρωθούμε εδώ.
ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ: Υπάρχουν όνειρα στα οποία βλέπει κανείς ένα διάσημο πρόσωπο. Τα όνειρα αυτά μπορούν να ερμηνευθούν με βάση του τι αντιπροσωπεύει η διασημότητα: πρόκειται για κάποια πολιτική φιγούρα με κύρος και αρχηγικό ρόλο –κάτι που θα θέλατε στη ζωή σας-; Πρόκειται για ηθοποιό που αντιπροσωπεύει ένα φιλικό και χαρούμενο πρόσωπο, -όπως θα θέλατε να είστε-; Θεωρείστε ότι η διασημότητα στο όνειρό σας φέρνει ένα προσωπικό μήνυμα για εσάς, κάτι που σχετίζεται με τις επιθυμίες, τους φόβους, τους στόχους σας.
ΖΩΑ: τα όνειρα με ζώα είναι συνηθισμένα, το τι όμως ακριβώς σημαίνουν εξαρτάται από το ζώο που ονειρεύεστε. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ζώου αυτού; Με τι τρόπο σχετίζεστε με το συγκεκριμένο ζώο στο όνειρό σας; Μήπως τα χαρακτηριστικά του ζώου αυτού είναι χαρακτηριστικά που επιθυμείτε να έχετε στην προσωπικότητά σας; Ή, αντίθετα, πρόκειται για χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας τα οποία προσπαθείτε να καταπνίξετε;
ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ: Πολλοί άνθρωποι βλέπουν στον ύπνο τους ότι κάποιος άνθρωπος, ζώο ή πράγμα τους καταδιώκει, ενώ άλλες φορές υπάρχει το αίσθημα της καταδίωξης χωρίς την εικόνα του ποιος είναι ο καταδιώκτης. Αυτό δείχνει ότι το άτομο αισθάνεται πίεση και προσπαθεί να ξεφύγει από κάτι που το πιέζει στη ζωή του.
ΘΑΝΑΤΟΣ: Τα όνειρα αυτά συμβολίζουν το φόβο του αγνώστου αλλά και το ότι το άτομο που ονειρεύεται το θάνατο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής του. Σημαντικό για την ανάλυση του ονείρου είναι ο τρόπος του θανάτου: ονειρευτήκατε ότι σας σκότωσαν; Ότι πεθάνατε σε βαθιά γεράματα; Ότι αυτοκτονήσατε; Άλλα όνειρα πάλι σχετίζονται με το θάνατο προσφιλών προσώπων. Συνήθως δείχνουν το άγχος μας, την έγνοια μας και το ότι προβληματιζόμαστε για αυτά τα άτομα και αποτελούν ένδειξη ότι χρειάζεται να βελτιώσουμε τη σχέση μας με αυτά τα άτομα.
ΣΠΙΤΙΑ: Το σπίτι στα όνειρα αντιπροσωπεύει την ψυχή μας, τον εσωτερικό μας εαυτό και κάθε δωμάτιο είναι μια διαφορετική έκφανση της εμπειρίας μας. Το άδειο σπίτι συχνά συμβολίζει την αίσθηση του ανικανοποίητου με τη ζωή. Αντίθετα, το γεμάτο σπίτι συμβολίζει την ικανοποίηση και την αίσθηση αφθονίας στη συναισθηματική ζωή. Επικεντρωθείτε στο πώς αισθάνεστε όταν εξερευνείτε τα δωμάτια στο όνειρό σας: υπάρχει κάποιο δωμάτιο που σας τρομάζει; Κάποιο που σας κάνει να νιώθετε χαλαρά; Αν πάλι ονειρεύεστε ότι το σπίτι σας είναι υπό κατασκευή ή χρειάζεται επισκευές, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι προσπαθείτε να ξαναχτίσετε διάφορες πλευρές της ζωής σας.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: Σε κάποια φάση της ζωής τους πολλές γυναίκες έχουν κάποιο όνειρο εγκυμοσύνης: είτε ότι οι ίδιες είναι έγκυες είτε ότι κάποιο κοντινό τους πρόσωπο εγκυμονεί. Η εγκυμοσύνη είναι ένδειξη ότι κάτι νέο δημιουργείται (όχι απαραιτήτως μωρό), ότι υπάρχουν μελλοντικά σχέδια και αλλαγές και ότι νέες προσπάθειες ευδοκιμούν. Άλλες φορές πάλι τα όνειρα εγκυμοσύνης αντιπροσωπεύουν μια πλευρά της ζωής της γυναίκας την οποία δε διαχειρίζεται καλά. Αν πάλι η γυναίκα προσπαθεί να συλλάβει και ονειρεύεται εγκυμοσύνη, αυτό δείχνει την έντονη επιθυμία της.

oneira, eksighsh, liza, varvogli, psyxologia, mamayabooks,
ΝΕΡΟ: Το στοιχείο του νερού εμφανίζεται με διάφορες μορφές στα όνειρα. Η φύση του συμβολισμού εξαρτάται από το είδους του νερού και ποια είναι η εμπειρία σας. Αν ονειρεύεστε ότι πνίγεστε ή ότι είστε σε μια πλημμύρα, πιθανότατα είναι ένδειξη ότι ζορίζεστε και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε. Αν πάλι το νερό είναι ήρεμο και ονειρεύεστε ότι κάνετε βαρκάδα σε μια λίμνη ή μια θάλασσα λάδι αυτό δείχνει ότι είστε ήρεμοι και ευχαριστημένοι. Αν ονειρεύεστε ότι το νερό σας παρασέρνει ίσως αυτό δείχνει ότι νιώθετε ανήμποροι να ελέγξετε τη ρότα της ζωής σας και τα πράγματα που σας ενοχλούν.
ΣΕΞ: Το σεξ είναι ένα άλλο συνηθισμένο σύμβολο στα όνειρα. Αν το όνειρο περιλαμβάνει σεξ με τον/τη σύντροφο είναι ένδειξη μιας καλής και ποιοτικής σχέσης, τόσο σεξουαλικά όσο και συναισθηματικά. Αν ονειρεύεστε παθιασμένη σεξουαλική ζωή με κάποιο άλλο άτομο, μπορεί αυτό να δείχνει κάποια έλλειψη στην τωρινή σας σχέση. Εξετάστε τι αντιπροσωπεύει για εσάς ο/η σεξουαλικός/ή σας παρτενέρ στο όνειρο. Αν πάλι ονειρεύεστε σεξ με άγνωστό σας άτομο ίσως αυτό αποτελεί ένδειξη αβεβαιότητας.
υπογραφη1 Liza
Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε κάθε ερώτηση σας αλλά και να ανταλλάξω απόψεις μαζί σας
Θα με βρείτε στα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου