Σελίδες

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Σκέψου πώς θα ήθελες να φερθούν στο παιδί σου!

Τρίτη 08th, Δεκεμβρίου 2015 / 15:00 Γράφει: 

Προσπαθώ να βρω πως μπορώ να γράψω την άποψη μου πάνω στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τον θάνατο του ηθοποιού.
Ειμαι θυμωμένη, πικραμένη και απογοητευμένη από αυτα που λέγονται στις τελευταίες μέρες του 2015!!!
Μεγαλώνω 2 παιδιά με μέλι και γάλα, με όλες τις στερησεις για να δημιουργήσω σωστούς ανθρώπους, συγκροτημένους, υγιείς σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και φοβάμαι πως αν κάποιο από τα παιδιά μου «παρεκλεινει» από αυτο που η υπόλοιπη κοινωνία θεωρεί πρότυπο ζωής, τα παιδιά μου θα ζησουν δυστυχισμένα, φοβισμένα και ίσως μόνα γιατι η κοινωνία μας δεν τα αποδέχεται.
Λυπάμαι γιατι αυτοί που εκφράζουν αυτές τις απόψεις δεν ειναι μόνο μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλα και νέοι άνθρωποι οι οποίοι μεγαλώνουν και αυτοί παιδιά τα οποία θα μάθουν ότι το διαφορετικό ειναι κακό. Και θα απλοποιήσουν στο μυαλό τους, το διαφορετικό, το οποίο σε λίγο καιρό δεν θα ειναι μόνο η σεξουαλικη προτίμηση κάποιου, αλλα και το παιδάκι που έχει κινητικό πρόβλημα, ψευδιζει, ειναι φτωχό, παχύ, φοράει γυαλιά κτλ. Και μετα σοκαριζομαστε από το bullying, όταν εμείς οι ίδιοι κάνουμε διαχωρισμούς και δεν μαθαίνουμε στα παιδιά μας τον σεβασμό στον άνθρωπο!
Μητέρες ακούστε με, μπορεί να ειναι το δικό σας παιδι που θα διαλέξει να τραβήξει άλλο δρόμο από αυτο που θεωρειτε «φυσιολογικό». Μπορεί να μην έχει να κάνει με την σεξουαλικότητα του, ίσως γεμίσει το σώμα του τατουάζ, ίσως κάνει τρέλα κουρέματα, ίσως πάθει κάποιο ατύχημα που να του δημιουργήσει θέμα στην κίνηση του και την εμφάνιση.. πως θα θέλατε να του φερθούν;
Μην φοβάστε ότι θα σας κράξουν οι απολίτιστοι. Ειναι πολυ σημαντικό να διδάξουμε τον σεβασμό στη ζωη και στην προσωπικότητα.
Μεσα από τα παιδιά μας προχωράει ο κόσμος…
Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου