Σελίδες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ένας γλυκός τρόπος για να πείτε στο παιδί σας την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη


SANTA
Της Έλλης Πάντα
Ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται όπου και να κοιτάξεις αυτές τις μέρες και μερικές φορές τα παιδιά μπερδεύονται. Βλέποντας τόσους πολλούς Άγιους Βασίληδες γύρω τους, αναπόφευκτα έρχεται και η ερώτηση «Είναι αληθινός ο Άγιος Βασίλης; Κι αν είναι, τότε ποιος από όλους είναι αληθινός;». Κανένας γονιός δε θέλει να πει ψέματα στα παιδιά του. Αλλά και κανένας γονιός δε θέλει να σκάσει αυτή τη μαγική φούσκα, που κάνει τα Χριστούγεννα τόσο σημαντικά.
Η Martha Brockenbrough είναι μια συγγραφέας που στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει στους New York Times ένα γράμμα που έγραψε στην κόρη της, ώστε να της πει με όμορφο τρόπο την αλήθεια. Η κόρη της είχε υποψιαστεί την αλήθεια πίσω από τον Άγιο Βασίλη, οπότε η μητέρα έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να εξηγηθεί. Κι έτσι, έγραψε το παρακάτω:
Αγαπητή Lucy,
Έκανες μια πολύ καλή ερώτηση: «Είσαι ο Άγιος Βασίλης;»
Ξέρω ότι ψάχνεις την απάντηση σε αυτή την ερώτηση εδώ και πολύ καιρό και έπρεπε πρώτα να το σκεφτώ πολύ καλά, ώστε να βρω ακριβώς αυτά που πρέπει να σου πω.
Η απάντηση είναι όχι. Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.
Ωστόσο, εγώ είμαι αυτή που σου παίρνει τα δώρα σου τα Χριστούγεννα. Εγώ τα διαλέγω και τα τυλίγω στο χαρτί τους, όπως έκανε και η δική μου μητέρα για μένα και η δική της μητέρα για εκείνη. (Και ναι, βοηθάει και ο μπαμπάς.)
Φαντάζομαι ότι κάποια μέρα θα το κάνεις κι εσύ για τα παιδιά σου και θα τα βλέπεις να τρέχουν χαρούμενα στο δέντρο το πρωί των Χριστουγέννων. Θα λατρεύεις να τα βλέπεις να κάθονται κάτω από το δέντρο, με τις μικρές τους φατσούλες να φωτίζονται από τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.
Αυτό δε με κάνει Άγιο Βασίλη, όμως.
Ο Άγιος Βασίλης είναι μεγαλύτερος από κάθε άνθρωπο και η δουλειά του γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, πολλά περισσότερα από όσο έχει ζήσει καθένας μας. Αυτό που κάνει είναι απλό, αλλά πολύ δυνατό. Μαθαίνει στα παιδιά την αξία του να πιστεύουν σε κάτι που δεν μπορούν να δουν ή να αγγίξουν.
Είναι πολύ μεγάλο πράγμα και σημαντικό. Στη ζωή σου θα χρειαστείς την ικανότητα του να πιστεύεις: στον εαυτό σου, στους φίλους σου, στις δυνατότητές σου και στην οικογένειά σου. Επίσης, θα χρειαστεί να πιστεύεις σε πράγματα που δεν μπορείς να μετρήσεις ή να κρατήσεις στα χέρια σου. Μιλάω για την αγάπη, την τεράστια αυτή δύναμη που δίνει το φως στις ζωές μας, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και δύσκολες στιγμές.
Ο Άγιος Βασίλης είναι ένας δάσκαλος και έχω υπάρξει μαθήτριά του και τώρα γνωρίζεις το μυστικό του πώς προλαβαίνει να κατέβει από τόσες πολλές καμινάδες την Παραμονή των Χριστουγέννων: έχει τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων, που η καρδιά τους είναι γεμάτη χαρά.
Με όλη μας την καρδιά, άνθρωποι σαν εμένα και τον μπαμπά βοηθούμε με τη σειρά μας τον Άγιο Βασίλη να κάνει μια δουλειά, που διαφορετικά θα ήταν αδύνατη.
Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης, λοιπόν. Ο Άγιος Βασίλης είναι η μαγεία και η ελπίδα και η ευτυχία. Είμαι στην ομάδα του και τώρα είσαι κι εσύ.
Σε αγαπώ και τώρα και πάντα.
Η μαμά.

http://www.babyads.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου