Σελίδες

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Γιατί αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη;


Mom-Cooking-Dinner-500
Πιθανότατα η απορία δεν είναι δική σου, αλλά του άντρα σου ή ακόμη και των παιδιών σου. Αν όμως περνάει από τις παρυφές του λογικού νου σου η σκέψη γιατί είσαι συνέχεια κουρασμένη, ας δεχτούμε σαν υπόθεση εργασίας (μου αρέσει όταν χρησιμοποιώ αυτή τη φράση!), ότι είσαι fortysomething, παντρεμένη ή ζεις με τον αγαπημένο σου και μπορεί να έχεις ένα, δύο, τρία παιδάκια (λέγε με και Μαίρη Παναγιωταρά).
Εξακολουθείς να θέλεις απάντηση στο γιατί είσαι συνέχεια κουρασμένη; Φτιάξε την εικόνα!
Γυρίζεις από τη δουλειά και αρχίζεις τις δουλειές: μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, ταχτοποίηση σπιτιού, σιδέρωμα, να πλύνεις το μπάνιο και την κουζίνα, α! και φυσικά έχεις πάει στο σούπερ μάρκετ πριν.
Τι κι αν έχεις πλυντήριο, τα πιο πολλά στο χέρι τα πλένεις τελικά!
Μετά έχεις να πας τη μικρή στα αγγλικά και να πας να την πάρεις σε 1,5 ώρα. Και να βάλεις να φάτε και να μαζέψεις και να πλύνεις ξανά τα καινούργια πιάτα. Και να ετοιμάσεις τα σάντουιτς των παιδιών τώρα γιατί το πρωί δεν προλαβαίνεις.
Και να βάλεις και ένα πλυντήριο να γίνεται τη νύχτα για να το απλώσεις το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά.
Και να πας και ένα γυμναστήριο δύο, τρεις, τέσσερις φορές την εβδομάδα γιατί αν δεν κάνεις κάτι για τον εαυτό σου θα σκάσεις. Και να κάνεις και μπάνιο και να φτιάξεις τα μαλλιά σου, πας δεν πας γυμναστήριο.
Στο μεταξύ, την ώρα που καθαρίζεις πατάτες για το φούρνο, μιλάς με την κουμπάρα σου και κανονίζετε τα πάτε θέατρο γυναίκες την Πέμπτη γιατί θες να δεις και δυο παραστάσεις να ανοίξει λίγο το μάτι και το μυαλό σου. Και μετά να πιείτε και ένα ποτάκι, για να συζητήσετε το έργο.
Και αφού έχεις τελειώσει με την κουζίνα, τα ρούχα, τα συγυρίσματα και το μαγείρεμα για αύριο, έχεις ξεβάψει το πρόσωπό σου και έχεις πλύνει τα δόντια σου – τώρα γιατί αν το αφήσεις για πριν κοιμηθείς, άσ” το, κάηκε- ο καλός σου σου φωνάζει για να σε ρωτήσειγιατί αργείς και σε περιμένει τόση ώρα για να δείτε ένα επεισόδιο από το σίριαλ που έχετε κατεβάσει.
Και καθώς πηγαίνεις προς το σαλόνι, τον καναπέ και την τηλεόραση σου φωνάζει η κόρη σου ότι θέλει γάλα και κάνεις μια παράκαμψη προς την κουζίνα για να φτιάξεις ένα φλιτζάνι γάλα στο παιδί.
Και όταν περνάς μπροστά από το δωμάτιο του γιου σου για να πας το γάλα στην κόρη σου, ο γιος σου σου ζητάει ένα ποτήρι νερό. Και το παιδί διαβάζει, να μην του πας ένα νεράκι; Το πας.
Και κάποια στιγμή φτάνεις στο σαλόνι και πέφτεις κατάκοπη στον καναπέ και σκέφτεσαι, τέλος, τώρα είναι η δική μου ώρα. Αλλά σηκώνεσαι ξανά για να φέρεις δυο ποτήρια κρασί για να πιείτε με τον άντρα σου την ώρα που θα βλέπετε το σίριαλ/την ταινία.
Και κάπου εκεί τελειώνουν οι δουλειές και έχεις χρόνο για σένα. Περίπου 45 λεπτά. Γι’ αυτό προτιμάς το σίριαλ, στην ταινία θα είχες κοιμηθεί πριν τη μέση. Κι εκεί που μισοκλείνουν τα μάτια σου, γύρω στο 38ο λεπτό, σε σκουντάει ο άντρας/σύντροφός σου που από τη στιγμή που έχει γυρίσει από τη δουλειά του έχει βγάλει ρίζες στη θέση του στον καναπέ και έχει σηκωθεί μόνο για να καθίσει στο τραπέζι να φάει και για να πάει στην τουαλέτα.
«Μα γιατί είσαι συνέχεια κουρασμένη; Μήπως πρέπει να ψαχτείς;»
Σε φιλώ,
Ελένη
Από την Ελένη Δασκαλάκη (https://myfortysomethingworld.wordpress.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου