Σελίδες

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πίσω στο σχολείο! Η νέα σχολική χρονιά μπορεί να γίνει η αρχή για νέες καλές συνήθειες.


Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Σεπτεμβρίου 3, 2014 Συγγραφέας: Ιωάννα Μασούρα Κατηγορία: Διατροφή

Πίσω στο σχολείο! Η νέα σχολική χρονιά μπορεί να γίνει η αρχή για νέες καλές συνήθειες.
Λίγο πριν την πρώτη μέρα πίσω στα θρανία, είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στη σωστή διατροφή και άσκηση, απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και υγεία των μικρών μας φίλων.
Αυτή τη χρονιά, στόχος μας είναι τα παιδιά μας να υιοθετήσουν σωστές και υγιείς διατροφικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Δεν είστε σίγουροι για το πώς να κρατήσετε το παιδί σας ενθουσιασμένο για μια σωστή και υγιεινή διατροφή και να θέλει να κινείται περισσότερο;
Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πάρει το σωστό δρόμο!
Back-to-school-icon1
Back-to-school-icon10 Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά!
Μην παραλείψετε το πρωινό.
Μελέτες δείχνουν πως άτομα που καταναλώνουν πρωινό τείνουν να έχουν υψηλότερη απόδοση στο σχολείο, λιγότερη αργοπορία και λιγότερη πείνα που προκαλείται από στομαχόπονους. Μπορούν επίσης να έχουν υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις, να συγκεντρώνονται καλύτερα, να λύνουν τα προβλήματα πιο εύκολα και να έχουν καλύτερο συντονισμό των μυών.
Εάν ο χρόνος σάς πιέζει το πρωί, ετοιμάστε το πρόγευμα από το βράδυ για εσάς και τα παιδιά σας.
Back-to-school-icon4
Μερικές γρήγορες επιλογές περιλαμβάνουν:
Back-to-school-icon5 Δημητριακά πρωινού (προσοχή ελέγξτε την ετικέτα να είναι χαμηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης δηλαδή 5 γραμμάρια ή λιγότερα ολικών σακχάρων ανά 100 γραμμάρια).
Back-to-school-icon6 Δύο φέτες ψωμί με λίγη μαρμελάδα φρούτου και λίγο τυρί. Αν το παιδί σας δεν επιθυμεί ψωμί ολικής άλεσης δοκιμάστε μια φέτα άσπρο και μια μαύρο ψωμί και μοιράστε το σε τρυγονάκια.
Back-to-school-icon10 Ετοιμάστε τα σνακ για το σχολείο παρέα με τα παιδιά σας!
Προγραμματίστε τα σνακ μαζί με το παιδί σας.
Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συσκευάσουν μαζί σας τα σνακ με επιλογές που τους αρέσουν, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να μην τα καταναλώσουν.
Δοκιμάστε νέα τρόφιμα.
Προσπαθήστε να πάτε μαζί στο μανάβικο και αφήστε τους να επιλέξουν διαφορετικά φρούτα και λαχανικά σε ποικιλία χρωμάτων. Ετοιμάστε μικρά σακουλάκια με κομμένα φρούτα ή λαχανικά.
Δοκιμάστε σπιτική πίτσα, σε μια φέτα ψωμί ή κράκερ τοποθετήστε υλικά της αρεσκείας του παιδιού σας και προσθέστε τριμμένο τυρί μειωμένων λιπαρών και ψήστε σε προθερμασμένο γκριλ για μερικά λεπτά.
Μια εύκολη και γρήγορη επιλογή είναι ποπ-κορν χωρίς έλαια και αλάτι.
Γιορτάστε ειδικές ημέρες.
Προγραμματίστε το γεύμα γύρω από ειδικές εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων ετοιμάστε πακέτο με φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα ή κατεψυγμένα) σε κόκκινο χρώμα.
Back-to-school-icon9
Προσφέρετε επιλογές.
Διατηρήστε διάφορες επιλογές τροφίμων πλούσια σε πρωτεΐνη, για παράδειγμα, σάντουιτς με τόνο, φυστικοβούτυρο, γαλοπούλα, κοτόπουλο και αυγό. Επίσης, δοκιμάστε διαφορετικά είδη ολικής αλέσεως, όπως ψωμί, πίτες ή κράκερ. Ακόμη, επιλέξτε διαφορετικά λαχανικά και φρούτα ανάλογα με την εποχή.
Back-to-school-icon2
Back-to-school-icon10 Απαραίτητη η σωματική δραστηριότητα!
Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των μυών και των οστών, και την προώθηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Επίσης βοηθά στην κοινωνικοποίηση και στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης του ανθρώπου. Τα παιδιά θα πρέπει να ασκούνται για τουλάχιστον 60 λεπτά την ημέρα.
Η συμμετοχή της οικογένειας σε σωματικές δραστηριότητες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περνά όλη η οικογένεια μαζί ποιοτικό και εποικοδομητικό χρόνο. Για παράδειγμα, περπατήστε όλοι μαζί στο πάρκο της γειτονιάς ή σε μονοπάτια της φύσης ως μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο, δοκιμάστε την ποδηλασία ή πάρτε το κατοικίδιο σας βόλτα όλοι μαζί.
Back-to-school-icon3
και
Back-to-school-icon11
Αυτή η σχολική χρονιά μπορεί να γίνει η αρχή για νέες συνήθειες για καλύτερη υγεία για μικρούς και μεγάλους. Έτσι, δεν φεύγουμε από το σπίτι πριν το σχολείο χωρίς πρωινό, έχουμε πάντα έτοιμα σνακ για το σχολείο και προσπαθούμε να ασκούμαστε περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!
Back-to-school-icon8
Ιωάννα Μασούρα MSc (Southampton), BSc (Reading)
Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Δημόσια Υγεία και Διατροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου