Σελίδες

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

H πατρότητα βοηθάει τους άντρες να κόψουν τις κακές συνήθειες!

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Oregon State University, όταν οι άντρες γίνονται για πρώτη φορά γονείς, μειώνουν τη χρήση καπνού και αλκοόλ και συμπεριφέρονται λιγότερο βίαια.

Fatherhood Helps Men Break Bad Habits

Οι ερευνητές αξιολόγησαν πάνω από 200 άντρες «υψηλού κινδύνου» από την ηλικία των 12 μέχρι την ηλικία των 31 ετών, και εξέτασαν πώς μεταβλήθηκε στο διάστημα αυτό η εγκληματική συμπεριφορά, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και μαριχουάνας.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο γάμος αλλάζει τις αρνητικές συμπεριφορές των ανδρών, αλλά, πρώτη φορά εξετάστηκε μεμονωμένα η επιπλέον επίδραση της πατρότητας.

Ο David Kerr, καθηγητής του πανεπιστημίου, σημείωσε ότι «οι παραπάνω αλλαγές, είναι επιπρόσθετες της γενικής τάσης των νεαρών αγοριών να απομακρύνονται από επιβλαβείς συμπεριφορές καθώς πλησιάζουν την ενηλικίωση. Η πατρότητα αποτελεί έναν ανεξάρτητο παράγοντα ο οποίος, όσο ο χρόνος περνά, «προβλέπει» την μείωση της χρήσης καπνού, αλκοόλ και βίας».
..................
Οι ερευνητές κατέληξαν ακόμα, ότι η μείωση της χρήσης βίας και αλκοόλ ήταν μεγαλύτερη όταν οι άντρες γίνονταν γονείς στα τέλη της τρίτης και στην αρχή της τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους παρά όταν γίνονταν στα τέλη της εφηβείας ή λίγο μετά την ενηλικίωση.
Ο David Kerr δήλωσε ότι «οι άντρες που κάνουν παιδιά σε πιο αναμενόμενες – αναπτυξιακά – ηλικίες είναι πιο πιθανό να αφοσιωθούν στην πατρότητα και να απορρίψουν τον επιβλαβή τρόπο ζωής». Ο Kerr πρόσθεσε ότι «είναι πολύ ενθαρρυντική η μείωση του καπνίσματος μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού τόσο από νέους όσο και από μεγαλύτερους γονείς. 
Η αλλαγή αυτή έχει θετικές συνέπειες για την υγεία όλης της οικογένειας. Η μελέτη αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο ερευνών οι οποίες καταδεικνύουν τις περιόδους στην ζωή, κατά τις οποίες άνδρες από προβληματικά ή μειονεκτικά περιβάλλοντα είναι πιο ανοικτοί σε θετικές παρεμβάσεις.

Η πατρότητα μπορεί να είναι μια εμπειρία που μεταμορφώνει ακόμα και άντρες που έχουν υψηλού κινδύνου τρόπο ζωής. Αυτό μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για παρέμβαση αφού οι νέοι γονείς είναι πάντα πιο πρόθυμοι να ακούσουν τα θετικά μηνύματα και να προχωρήσουν σε θετικές αλλαγές στην ζωή τους» κατέληξε ο Kerr.


imommy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου