Σελίδες

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Προστατέψτε τα παιδιά σας από το «παιχνίδι των 72 ωρών»

  - What Is the Facebook 'Game of 72'?

... εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:

• Τηλέφωνο: 11188
• Fax: 210-6476462
• Email:
ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
• Twitter: @cyberalertGR
• Ιστότοπος:
www.cyberkid.gr
• Και μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές.
περισσότερα εδώ
.............................................
«Εξαφανίσου για 72 ώρες» και στην Ελλάδα; Νέος «εφιάλτης» για τους γονείς

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των γονέων εφιστά Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με το λεγόμενο «Παιχνίδι των 72 ωρών» (Game of 72).
What Is the Facebook 'Game of 72' Police Are Alerting Parents of Teens About?
Όπως ενημερώνει η ΕΛΑΣ, πρόκειται για διαδικτυακό φαινόμενο που εμφανίζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τους εφήβους να ανταλλάζουν μεταξύ τους μηνύματα, προκαλώντας ο ένας τον άλλον να εξαφανιστούν από το σπίτι τους χωρίς καμία επικοινωνία με τις οικογένειες τους για 72 ώρες.
 
Οι αστυνομικές αρχές πολλών κρατών εξέδωσαν ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από πολυάριθμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Το επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό «παιχνίδι» φέρεται να ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου 13χρονη η οποία εξαφανίστηκε από την οικία της για 72 ώρες, δήλωσε ότι προσπαθούσε να ανταποκριθεί στο «παιχνίδι - πρόκληση των 72 ωρών».
Βάσει του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού», μερίδα των ξένων μέσων εικάζει ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα.

Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε επιφυλακή.
Οι αρχές καλούν όποιον γονέα υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να συμμετάσχει στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών, καθώς και όποιον πολίτη γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

newsbomb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου