Σελίδες

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Γονείς τα μάτια στα παιδιά σας


Ό,τι και να αναφερθεί σχετικά με τη σχέση διαδικτύου  και παιδιού δεν θα ταρακουνήσει κανέναν τόσο πολύ, όσο η παρακάτω έρευνα που υλοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τη χορηγία και υποστήριξη τηςVisa Europe .Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετείχαν 524 παιδιά κυρίως κορίτσια ηλικίας 10=14 ετών και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να μας αφυπνίσουν΄ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ..
Το διαδίκτυο ως ενήλικες  το χρησιμοποιούμε  μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή/και το κινητό μας ως μέσο ενημέρωσης,επικοινωνίας,ψυχαγωγίας. Τι συμβαίνει όμως με τα παιδιά;
Η   έρευνα που προανέφερα αφορά τη σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο και εκπονήθηκε  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
  • Το 50% των παιδιών άρχισε να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σε ηλικία μικρότερη των 8 ετών;
  • Το 84,5% έχει λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
  • Το 18% δήλωσε ότι έχει νιώσει κίνδυνο, φόβο, απειλή;

  • Ασχολίαστο δεν μπορεί να μείνει το ότι το από το 99,4% που το χρησιμοποιούν το  84,5% έχουν λογαριασμό σε κάποιο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης .ΤΟ 36% ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ FACE BOOK που  απαγορεύει σε ανήλικους τη χρήση αλλά από ότι φαίνεται τα παιδιά έχουν δώσει πλαστά στοιχεία  και αυτό σημαίνει πως πιθανόν και κάποιοι γονείς να μην το γνωρίζουν.


  • 'Ένα ποσοστό σχεδόν 30% έχει λογαριασμό στο instagram...Πολλοί γονείς δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει istagram .Μέσω του istagram  επιτρέπεται διαμοιρασμός και λήψη φωτογραφιών και αυτό  είναι η κύρια λειτουργία του.Εσείς ξέρετε αν το παιδί σας (και μιλάμε για ηλικίες 10-14)έχει λογαριασμό στο instagram και αν επίσης έχει ανεβάσει φωτογραφίες?. Μήπως ανήκετε σχεδόν στους μισούς γονείς 40% ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τη δραστηριότητα του παιδιού τους στο διαδίκτυο? Μήπως πρέπει να αρχίσετε τώρα? 


Δείτε αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της έρευνας στο παρακάτω infographic:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου