Σελίδες

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το άγχος του γονεϊκού ρόλου

Το άγχος του γονεϊκού ρόλου.


Η μέλλουσα μητέρα ειδικότερα πρέπει να αναλογιστεί πως παίρνοντας την απόφαση να τεκνοποιήσει πρέπει να αφήσει πίσω το θέμα της καριέρας της για λίγο ή και περισσότερο διάστημα. Επίσης ο ελεύθερος της χρόνος θα μειωθεί έως και θα εξαφανιστεί για τους πρώτους κυρίως μήνες, η σχέση της με τον σύζυγό της θα αλλάξει καθώς δεν θα έχει πολύ χρόνο να διαθέσει σε εκείνον αφού θα πρέπει να φροντίζει το βρέφος συνεχώς, θα χαθεί από τις φιλικές παρέες της καθώς δεν θα μπορεί εύκολα να συμμετέχει σε εξόδους και συναθροίσεις και θα παραμελήσει αρχικά λίγο τον εαυτό της για να δώσει την απαραίτητη φροντίδα στο βρέφος. Και για τον άνδρα όμως υπάρχουν αλλαγές παίρνοντας την απόφαση να γίνει πατέρας, Βέβαια δεν είναι τόσο ριζικές οι αλλαγές στη ζωή του άνδρα σε σχέση με της γυναίκας, αλλά σίγουρα ψυχολογικά και συναισθηματικά υφίσταται κ εκείνος αλλαγές.
Στη σημερινή εποχή οι άντρες επιθυμούν πολύ περισσότερο από παλαιότερα να συμμετέχουν στο μεγάλωμα και την ανατροφή του παιδιού τους. Επιπρόσθετα το γεγονός ότι οι μητέρες πλέον εργάζονται τους έχει φέρει ακόμα πιο κοντά στο μεγάλωμα , τη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού.
Πλέον βέβαια τα πιο πολλά ζευγάρια όταν αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν, συμφωνούν μεταξύ τους ότι και οι δύο θα είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα και το μεγάλωμα του παιδιού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου