Σελίδες

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ποια είναι τα κατάλληλα παιχνίδια για έξυπνα παιδιά!( Για όλες τις ηλικίες)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ 
eksipna paidia
Το παιχνίδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή των παιδιών.Δεν αρκεί απλά να τους πάρουμε ένα παιχνίδι για να τα κρατήσουμε απασχολημένα.Τα παιχνίδια που θα τους πάρουμε πρέπει εκτός από διασκέδαση να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τον κόσμο και να οξύνουν το μυαλό τους. Υπάρχουν όμως διαφορετικά παιχνίδια για κάθε ηλικία:
Έξυπνα παιχνίδια για έξυπνα μωρά: Τα μωρά που διανύουν το πρώτο έτος της ζωής τους μαθαίνουν να εξερευνούν τον κόσμο και χρησιμοποιούν και τις πέντε αισθήσεις προκειμένου να μάθουν τα πάντα για τον κόσμο που τους περιβάλλει. Τα κατάλληλα παιχνίδια για μωρά είναι:
  • Τηλέφωνα ή ραδιόφωνα για μωρά: Οι διάφοροι ήχοι και τα τραγουδάκια τραβάνε την προσοχή του μωρού και το βοηθάνε να συγκεντρώνουν την ακοή αλλά και την κίνηση του σώματός τους.
  • Καθρέφτες:Το μωρά εντυπωσιάζονται από τις εναλλαγές των εκφράσεων του προσώπου και μαθαίνουν να χαμογελάνε και να αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του σώματός τους.
  • Παιχνίδια με κρίκους: Με τα διαφορετικά χρώματα των κρίκων μαθαίνουν τα χρώματα ,τους αριθμούς και μαθαίνουν να στοχεύουν.
  • Παιχνίδια » στράτα»: Τα παιχνίδια αυτά βοηθάνε στην ισορροπία και τα βοηθούν να έχουν τον ελέγχο των κινήσεών τους.
Έξυπνα παιχνίδια για μικρά παιδιά:Τα παιδιά που διανύουν το μεταβρεφικό στάδιο μετά το πρώτο έτος της ζωής τους αντιλαμβάνονται ήδη την λειτουργία των πραγμάτων και έχουν περισσότερη μυική δύναμη.
Τα παιχνίδια αυτά είναι:
  • Μπάλες: Οποιοδήποτε είδος και μέγεθος μπάλας βοηθάει στον ελέγχο των κινήσεων των χεριών αλλά και των ματιών.
  • Μηχανικά παιχνίδια: Όσα παιχνίδια κινούνται, κάνουν θόρυβο και βγάζουν αντικείμενα από μέσα τους βοηθάνε τα παιδιά να ελέγχουν τις αντιδράσεις τους.
  • Παιχνίδια επαγγελμάτων: Τα σετ κουζίνας, εργαλείων με κατσαβίδια ή ιατρικά σετ κλπ βοηθάνε τα παιδιά να μιμηθούν κινήσεις αλλά και να καταλάβουν πως όλα αυτά τα εργαλεία μπορεί να «βοηθάνε» τους άλλους ανθρώπους.
Έξυπνα παιχνίδια για προνήπια:
Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν αναπτύξει ήδη την φαντασία και την δημιουργικότητα και λατρεύουν την κίνηση και τον χορό αλλά και οτιδήποτε τραβάει την δική σας προσοχή.
Τα παιχνίδια αυτά είναι:
  • Χρώματα και μπογιές: Αφήστε τα να δημιουργήσουν γιατί έτσι θα ανέβει η αυτοπεποίθησή τους.
  • Παζλ: Τα παζλ ενισχύουν την δημιουργικότητα αλλά και την σκέψη καθώς προσπαθούν να βρούνε ποιο κομμάτι θα μπει στο σωστό σημείο.
  • Κατασκευαστικά σετ: Φτιάξτε πύργους, ζωάκια κλπ γιατί θα οξύνουν την φαντασία τους και ταυτόχρονα θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους.
Έξυπνα παιχνίδια για μεγάλα παιδιά: Τα παιδιά σε αυτή την περίοδο της ζωής τους έχουν ήδη μάθει να κάνουν ποδήλατο,ρολερς κλπ και φυσικά κάνουν παρέα με φίλους και συμμαθητές και επηρεάζονται από αυτούς.
Τα παιχνίδια αυτά είναι:
  • Σκοινάκι: Το παιχνίδι αυτό παίζεται με φίλους και βοηθάει τα παιδιά να μπαίνουν σε σειρά και να συνεργάζονται με τους φίλους τους.
  • Μουσικά όργανα: Η μουσική ως γνωστόν οξύνει την νόηση αλλά και την ακοή και την συγκέντρωση της προσοχής.
  • Επιστημονικά παιχνίδια : Τα τηλεσκόπια, τα κιάλια, τα εργαλεία χημείας κλπ βοηθάνε τα παιδιά να αναπτύξουν επιστημονικές και μαθηματικές ικανότητες και οξύνουν την φαντασία και την δημιουργικότητα.
Ποιο είναι το πιο τέλειο παιχνίδι από όλα και για όλες τις ηλικίες; Εσείς!!!
Μην υποτιμάτε τον ρόλο σας ως γονείς γιατί μπορείτε να συμμετέχετε στα παιχνίδια και να δεθείτε περισσότερο με τα παιδιά σας. Τα παιχνίδια είναι το εργαλείο για την ανάπτυξη των παιδιών αλλά οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και την διαπαιδαγώγησή τους…
babyradio.gr- kidshealth.com-Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου