Σελίδες

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

15 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να μάθει στα παιδιά του!


Από: Ελένη Χαδιαράκου 

15 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να μάθει στα παιδιά του!

Ο συγγραφέας, αρθρογράφος και μπαμπάς Tom Burns μοιράζεται μαζί μας 15 ουσιαστικά πράγματα που κάθε μπαμπάς οφείλει να διδάξει στα παιδιά του.  
Όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μπαμπάς όλοι σου δίνουν από μια συμβουλή. Πως θα αλλάξεις την πάνα, πόση ώρα πρέπει να κάθεται το παιδί στην τηλεόραση…και άλλα τέτοια χρήσιμα πράγματα. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μου έδωσαν κάποιοι μπαμπάδες που πιστεύω ότι είναι πραγματικά ουσιαστικές για το μεγάλωμα των παιδιών μας. Άλλες πιο φιλοσοφικού περιεχομένου, άλλες πιο πρακτικές, είναι όμως αληθινά πολύτιμες.

1. Το να κερδίζεις είναι πολύ ωραίο πράγμα αλλά δε σε μαθαίνει τίποτα. Η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος του κόσμου. Η επιτυχία είναι θρίαμβος, η αποτυχία είναι εκπαίδευση.

2. Το κλειδί για να επιβιώσεις από την αποτυχία είναι να μην την παίρνεις προσωπικά. Γι’ αυτό και κάποια videogames είναι τα καλύτερα εκπαιδευτικά εργαλεία πάνω στην αποτυχία. Πάρτε για παράδειγμα τον Super Mario. Όταν αποτυγχάνει κάπου δεν τελειώνει η ζωή του. Ξεκινάει  ξανά από την αρχή και προσπαθεί μέχρι να πετύχει τον στόχο του.

3. Αγάπη = πράξη.  Αν αγαπάς κάποιον πες του το. Αν τον αγαπάς πολύ δείξε το του. Κάθε μέρα.

4. Το να πεις ένα ψέμα για να προστατεύσεις τον άλλο δε λέγεται ψέμα. Λέγεται συναισθηματική νοημοσύνη.

5. Όλα τα όμορφα πράγματα συμβαίνουν στο σκοτάδι. Οι ταινίες, το τρενάκι του τρόμου…μια μεγάλη πανσέληνος…Προσπάθησε να θυμάσαι αυτά τα όμορφα πράγματα όταν βρεθείς στο σκοτάδι.

6. Οι μεγάλοι δεν γνωρίζουν τα πάντα. Οι περισσότεροι από εμάς, απλώς προσπαθούμε για το καλύτερο. Τις υπόλοιπες προσποιούμαστε ότι γνωρίζουμε τα πάντα.

7. Σχεδόν όλα τα πράγματα στη ζωή πρέπει να τα καταναλώνεις με μέτρο. Είτε αυτό λέγεται τηλεόραση, water parks, Internet, ή σοκολάτα.  

8. Ναι, όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα. Και αυτό μπορεί να είναι πικρό, αλλά είναι η αλήθεια.

9. Όχι, δεν ξέρω που πάει όταν πεθαίνει κάποιος. Αλλά είναι μια συναρπαστική ερώτηση. Συνέχισε να κάνεις συναρπαστικές ερωτήσεις. 

10. Ένας καλός κανόνας για τη ζωή: Αν κάποιος είναι καλά,γέλα και νιώσε καλά μαζί του. Αν κάποιος όμως πονάει μη λες τίποτα. Απλώς βοήθησετον.

11. Το χρέος είναι επικίνδυνο και μπορεί να σε πνίξει. Γι’ αυτό πριν χρεωθείς για κάτι ή για κάποιον βεβαιώσου ότι το αξίζει. 

12. Η επιστήμη απαντάει στα ερωτήματά σου αλλά σε βοηθάει να ανακαλύψεις και νέα ερωτήματα. Γι’ αυτό και η επιστήμη είναι συναρπαστική.

13. Όσο μπορούμε να ξέρουμε τόσο ο Άη Βασίλης όσο και τα βαμπίρ υπάρχουν. Ο κόσμος έχει περισσότερο ενδιαφέρον αν δεχτείς στον κόσμο αυτόν υπάρχουν άγιοι και τέρατα.  

14. Μπορεί κάποιος να σε τρελαίνει αλλά συγχρόνως να τον λατρεύεις. Αυτό μπορεί κάποια στιγμή να σε μπερδέψει πολύ. 

15. Είναι σημαντικό το να μιλάς για πολλά και διάφορα πράγματα. Το να αρχίζεις όμορφες συζητήσεις για τέχνη, ταξίδια, μουσική και όνειρα θα σου φανεί πολύ χρήσιμο για τη στιγμή που θα πρέπει να μιλήσεις για πράγματα όπως ο θυμός, η λύπη, ο πόνος και η αγάπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου