Σελίδες

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το πνεύμα της ανθρωπιάς


pneyma
Τα Χριστούγεννα και τις γιορτές γενικότερα υπάρχει ένα κύμα αλληλεγγύης και ευαισθησίας από τα ΜΜΕ και από μεγάλες εταιρείες. Βλέπετε την εορταστική περίοδο η ειρήνη, η αγάπη και η ευαισθησία πουλάνε και είναι μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση για όλους αυτούς που τον υπόλοιπο καιρό ενδιαφέρονται μόνο για την κερδοφορία τους. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν όλο τον χρόνο οι μεγάλες εταιρείες δείχνανε το ίδιο πρόσωπο;
Αλλά και οι πολίτες φαίνεται να ακολουθούν την ίδια τακτική. Αν ο καθένας από εμάς περιμένει τις γιορτές για να θυμηθεί το πνεύμα της αδελφοσύνης, της αγάπης προς τον πλησίον, της γενναιοδωρίας, της ευγένειας, της φιλανθρωπίας και του αλτρουισμού που κρύβεται μέσα μας, τότε αυτό φανερώνει την κτηνοποίηση που έχει υποστεί η κοινωνία μας. Δεν μπορεί όλο το υπόλοιπο διάστημα να επιλέγεις ως άνθρωπος να ζεις σε ένα κόσμο με βία, με κακία, με εγωισμό, με απληστία, με άρρωστη φιλοδοξία και φιλοχρηματία, περιμένοντας να ξαναέρθουν γιορτές για να πράξεις το απλά ανθρώπινο. Για μια εβδομάδα ή έστω δεκαπέντε μέρες όλοι γεμίζουμε με αισιοδοξία και ελπίδα και ξεχνούμε πως η ανθρωπότητα και ο κόσμος γύρω μας εξακολουθεί να υπάρχει και τον υπόλοιπο χρόνο.
Για μένα η γιορτή των Χριστουγέννων μας θυμίζει ότι ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αλλάξει, να είναι διαφορετικός, να ξαναγεννηθεί και να δημιουργήσει μια νέα ζωή, να ελπίζει, να αυξήσει τη συνείδηση του, να πιστέψει στον εαυτό του και στους ανθρώπους γύρω του και να γίνει άξιος της ανθρώπινης ύπαρξης. Πιστεύω στη δυνατότητα ενός καλύτερου κόσμου πιο δίκαιου και πιο ανθρώπινου. Όπου όλοι θα είμαστε ίσοι και θα έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα. Όπου θα υπάρχει ο ενεργός πολίτης που θα δημιουργήσει μια αρμονική κοινωνία και η υγεία θα είναι δικαίωμα για όλους και όχι πολυτέλεια για λίγους. Όπου ο πόλεμος θα είναι πια μονάχα ένα ιστορικό γεγονός και παντού θα υπάρχει ειρήνη. Όπου η αγάπη για τον πλησίον θα είναι ένα γεγονός και όχι μια χίμαιρα.
Ένας κόσμος που δεν θα είναι αγγελικά πλασμένος αλλά ένας κόσμος που θα είναι πλασμένος από ανθρώπους που νοιάζονται.
Αν δεν αρκούμασταν μόνο στις ευχές και στα λόγια και όλοι μαζί πιστεύαμε και εργαζόμασταν συνειδητά προς αυτόν τον στόχο θα τα είχαμε καταφέρει. Επειδή η ζωή είναι μια σκέψη, ένα όνειρο, όπου πάντα μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ας πιστέψουμε σε αυτά που ευχόμαστε και ας δουλέψουμε για να τα πραγματοποιήσουμε. Ας βρούμε ξανά τα ιδανικά μας. Τα ιδανικά που εμείς ως λαός έχουμε διδάξει στον πλανήτη. Η αλλαγή πηγάζει από μέσα μας και όχι από έξω. Η ειρήνη με τον εαυτό σας θα φέρει ειρήνη με τον συνάνθρωπό σας και αυτή στην συνέχεια θα φέρει ειρήνη στον κόσμο.
Δείξτε ανθρωπιά και ευαισθησία όλο τον χρόνο… Είμαστε άνθρωποι όλο το χρόνο…
Καλές γιορτές σε όλους…
Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου