Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κάντε την σχέση σας καλύτερη


sxeseis
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα ανεξάντλητο θέμα. Όλοι μας αναζητούμε την αγάπη σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Στην εργασία, σε ένα περίπατο, σε ένα βιβλίο, σε ένα βλέμμα, σε μια μελωδία, σε μια τυχαία συνάντηση, παντού μπορεί να κρύβεται ο έρωτας. Ο έρωτας που δίνει πολλές φορές κατεύθυνση και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στην ζωή μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να προσέξουμε για να επωφεληθούν οι τωρινές ή και οι μελλοντικές μας σχέσεις αλλά σήμερα θα δούμε τα τρία σημαντικότερα κατά την γνώμη μου.
Χρήση χρόνου για τον εαυτό σας.
Αν δεν έχετε σχέση διοχετεύστε χρόνο στην διασκέδαση και στην ψυχαγωγία σας. Μην κάνετε το λάθος να επικεντρωθείτε στην ανεύρεση νέου συντρόφου απλά βγείτε και διασκεδάστε και όλα θα έρθουν.
Αν έχετε σχέση διαθέστε χρόνο και στον εαυτό σας για να ασχοληθείτε με κάτι που σας διασκεδάζει ή σας ηρεμεί. Σίγουρα σε μια σχέση υπάρχουν όρια για το πόσο ατομιστές μπορεί να είμαστε αλλά μην αμελείτε πως ο κάθε σύντροφος χρειάζεται τον ατομικό του χώρο και χρόνο. Το να βγείτε με τους φίλους σας ή να κάνετε ένα μικρό ταξίδι μαζί τους, το να ασχοληθείτε με ένα χόμπι, το να βγείτε για ψώνια με φίλες θα σας ανανεώσει και θα φέρει στην σχέση νέα θέματα για συζήτηση που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της επικοινωνίας σας.
Το να κάνετε τον εαυτό σας πιο ευτυχισμένο θα συμπληρώσει την δεξαμενή αγάπης της σχέσης σας. Βρείτε δραστηριότητες που σας γεμίζουν και διαθέστε λίγη ώρα καθημερινά ή εβδομαδιαία για να τις πραγματοποιήσετε προσπαθώντας πάντα να κρατάτε ισορροπία στον χρόνο που περνάτε μαζί και στο χρόνο που περνάτε χωριστά με τον σύντροφό σας.
Το πολύ μαζί σκοτώνει αλλά και το πολύ χώρια απομακρύνει.
Να είστε ευγνώμονες για τα «δώρα» που σας προσφέρει η σχέση σας.
Για όσους δεν έχουν σχέση καλό θα ήταν να αναλογιστούν τα καλά πράγματα που έχουν πάρει από προηγούμενες σχέσεις και να επικεντρωθούν σε αυτά. Να δούνε ακόμη την εμπειρία και τα οφέλη που άφησαν τα προβλήματα από παλαιότερες σχέσεις και να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο στις σχέσεις που θα δημιουργήσουν στο μέλλον. Πάντα φεύγουμε από μια σχέση σοφότεροι, αρκεί να αναζητήσουμε μέσα μας αυτήν τη γνώση.
Αν έχετε σχέση, μη δίνετε βάση στα μικρά καθημερινά προβλήματα. Δείτε πάνω από αυτά και μην παραγκωνίζετε τα συναισθήματα τα δικά σας ή του συντρόφου σας. Μην θεωρείτε τα οφέλη τις σχέσεις δεδομένα, αλλά ούτε και τον σύντροφό σας. Εκφράστε και δεχτείτε καθημερινά την αγάπη, την κατανόηση, την στήριξη και τον έρωτα προς και από τον σύντροφό σας. Επίσης μη λησμονείτε και εσείς τα καλά που έχετε πάρει από προηγούμενες σχέσεις και δείξτε σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν περάσει από την ζωή σας.
Άλλωστε οι επιλογές και οι σχέσεις μας, μας χαρακτηρίζουν.
Πάρτε την ευθύνη που σας αναλογεί.
Εδώ ερχόμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι της ιστορίας των σχέσεων. Το να δούμε και να επικεντρωθούμε στα δικά μας λάθη μέσα σε μια σχέση αλλά και στην ζωή γενικότερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας αλλά και να τον κάνουμε καλύτερο. Να μιλάτε για τα λάθη σας στους φίλους σας αλλά και στον σύντροφο σας, να αξιολογείτε τα σφάλματα σας και να προσπαθείτε να μην τα επαναλαμβάνετε αν τεκμηριωμένα είναι λάθος και δεν προσέφεραν κάτι ούτε σε εσάς αλλά ούτε και στο περιβάλλον σας. Μην ζητάτε από τον εαυτό σας να είναι αλάνθαστος αλλά και μην κρίνετε τους άλλους σαν να είστε αλάνθαστος. Όλοι επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας, αλλά αυτό μας δίνει την ευκαιρία να τα μάθουμε καλύτερα αλλά και να ζητήσουμε μια πιο ειλικρινή συγνώμη. Το να γνωρίζουμε τα λάθη μας και να έχουμε την θέληση να τα διορθώσουμε θα κάνει τις υπάρχουσες ή τις μελλοντικές μας σχέσεις καλύτερες.
Και μην ξεχνάτε σε μια σχέση αυτό που μπορούμε να διαμορφώσουμε, να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε είναι το δικό μας 50%.
Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com
Βιβλιογραφία: Η φθορά στην ερωτική σχέση, Ayala Maiach Pines, Εκδ. Περίπλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου